Toate lucrurile ce încap într-un om



   Într-un om se strecoară copilăria. Ea rodește în multe feluri, dar adultul de mai târziu va prețui mereu faptul că a învățat să se roage. Atunci i se deformează degetele drepte, căci scrie cuvintele prea apăsat. Și parcă tot ce-i al lui crește sub această boltă a apăsării, în bucle și deviații, înflorind pe la colțuri și în pământ sterp.
   Apoi, se va întâlni cu neprăvăzutul, care va fi de două ori mai mare decât omul nostru. Nu va ști cum să-l adune altfel decât înfășurându-l în propriul suflet, ca pe un fir nesfârșit al cărui ghem ar cântări prea mult. Și astfel de legături primejdioase nu-și vor găsi dezlegarea, dar se vor transforma într-un izvor încăpățânat și pur. 
   Peste chipul omului, vor trece lacrimi mari și zâmbete care încrețesc ochii. Raportul dintre ele va fi mereu un mister. Peste inima omului, vor aluneca păreri de iubire și o singură certitudine. În minte și în trup, se vor ciocni planuri, melodii, stadializări, dorințe, instincte și descurajări. Și numai cele din urmă vor fi scăldate în apele de altădată, cât să-și schimbe cursul.
   Marginile vieții pot fi imposibile, dar asta nu-l interesează pe omul ce trăiește într-un nucleu. Privindu-se ca pe un rai în transformare, el știe să nădăjduiască sub cerul potrivit.

Inspirațiile muzicale: The Prodigy-"Medicine" (un englez cu pianul clasic în antecedente, un strop de folclor bulgar și o energie nemaipomenită)
                                 The Prodigy-"Medicine" (South Central remix)
                                

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Notițe needitate

Totul este o eră

De ce nu dormi la ora asta?