sâmbătă, 14 februarie 2015

E martie în suflet


Un martie precoce se cuibărește în mine. Ochii au sclipiri roșcate, de lumină pierdută și regăsită, bărbia se înalță încă o dată spre infinituri, cu un zambet indecis pe post de busolă. 
Martie are o strălucire aparte pentru o iubitoare de primăveri. E o lună în care viața devine un jurnal nescris. Nimeni nu-mi mai poate spune cum să umplu paginile, sunt liberă să compun orice din înfrângerile interioare. Pe nesimțite, redevin prima visătoare la apel, care mai ieri simțise cum rațiunea încerca să-i  învie credințe sufletești. N-a fost trist când m-am lovit  în luptă, însă mi-a părut sfâșietor când am obosit în speranță.
Vizual, martie înseamnă căi ferate și apus de soare, pământ reavăn și rădăcini de copaci, o privire aruncată peste umăr viitorului întârziat. Muzical, luna acesta e ascunsă într-o chitară, cu corzile întinse între pasiune și resemnare: Kasabian, The Neighbourhood, Robin and the Backstabbers, doar un strop de Placebo și de Red Hot Chili Peppers. 
Poate că n-am găsit orizontul visat, însă în viață a fost real doar ceea ce am simțit.


3 comentarii:

Claudia spunea...

Şi eu îl simt pe martie... Februarie se face "vinovat" de asta, e luna cea mai lipită, apropiată de martie, dă speranţe, schimbă simţirile îngheţate date de iarnă. :) S-avem primăveri în suflet, dar şi afară!

Andreea Scutariu spunea...

Pentru mine, februarie era cea mai tristă lună din an, până când m-am îndrăgostit. :) De-atunci a căpătat o strălucire deosebită, mai ales spre sfârșit. Piesa ''Right here, right now'' (Fatboy Slim) ilustrează cel mai bine trezirea sufletului la viață, în prag de primăvară.

Bianca Badea spunea...

Iti doresc o primavara frumoasa !

Trimiteți un comentariu

Voci rabdatoare

 
Design Downloaded From Free Blogger Templates | Free Website Templates | News and Observers