Specială?


Să nu fii specială, niciodată. Oamenii n-au nevoie de cei ca tine. Să nu-ți închipui că vei întâlni pe cineva similar, care să înțeleagă perfect viziunea ta despre iubire și libertate. Să nu crezi că vei fi apreciată vreodată pentru idealismul și pasiunile tale. De cele mai multe ori, vei fi mai puțin valoroasă decât o cucerire de-o  noapte.
Tu vei cauta mereu frumosul în ființe care se comportă altfel decât ți-ai dori și vei duce empatia la extreme; te vei  pierde pe tine în încercarea de a-i salva pe alții. Vei avea o imensă răbdare și vei fi naiv de indulgentă cu cei dragi ție, sperând că ți se vor destăinui vreodată și își vor abandona scuturile inutile. Ei bine, acest ''spirit al Maicii Tereza" te va face să te întorci de mii de ori și să te macini întrebându-te dacă nu cumva ai greșit când ai lăsat oameni în urmă, deși aceasta era singura soluție compatibilă cu demnitatea ta. Apoi, o să-ți dai seama că n-ai ce face cu principialitatea și valorile morale în care crezi, pentru că nimeni n-o să-ți aprecieze eforturile de a le păstra vii. Nici măcar tu însăți.
Te vei îndrăgosti nebunește și ai să simți că mergi pe contrasens, apăsând pe accelerație cu ochii închiși și părul în vânt; ai să te trezești de bucurie la 4 dimineța și ai să crezi că ai fost martoră la crearea lumii, ai să devii un neon ce-și poartă electricitatea în măduvă, ca apoi să fii strivită în cel mai dureros mod. O să speri doar că iubirea ta poetică, timidă și aspirantă la eternitate va fi lăsat o amprentă în sufletul destinatarului, dar vei constata că a trecut un an și tot tu ești cea care sângerează.
N-ai să trăiești nicio poveste de vis, ba chiar vei fi privată de acel minimum de tandrețe ce ar trebui acordat prin lege fiecărui muritor. Unii or să te bate pe umăr și or să-ți garanteze că, pentru oamenii speciali ca tine, dragostea vine într-o zi. ''Într-o zi'' e doar o expresie inventată pentru cei aflați în metastaze sufletești.
Să nu fii specială, niciodată.


Comentarii

  1. Imi pare rau ca ai ajuns la aceasta concluzie. Si imi pare rau ca nu pot fi de acord cu tine, cel putin in unele din punctele enumerate de tine. Si sper din tot sufletul ca viata iti va oferi sansa de a intelege ca te-ai inselat.

    RăspundețiȘtergere
  2. A trecut tare mult timp de când îmi tot port credințele prin lume, însă mai sper să simt candva că n-a fost fără rost.

    RăspundețiȘtergere
  3. Şi ba da, să-ţi închipui că vei întâlni pe cineva similar, trebuie doar să ai rabdare şi să te "întâmpli".

    RăspundețiȘtergere
  4. Răbdarea nu e tocmai punctul meu forte, deși am experimentat-o timp de 20 de ani. Mai greu e cu acele răni care nu par să se mai vindece vreodată, oricât m-aș strădui să le cos.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu cred ca esti speciala dar nu asa cum crezi tu in articol.

    RăspundețiȘtergere
  6. N-am fost niciodată specială în visele cuiva.

    RăspundețiȘtergere
  7. poate crezi ca nu ai fost speciala in visele unei persoane anume dar nu poti fi sigura ca nu esti speciala in visele alteia.. frumos articol! trist, dar frumos.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cine mai știe adevărul? Nu ne rămâne decât să ne întrebăm până găsim răspunsul sau forța de a merge mai departe.

    RăspundețiȘtergere
  9. <> Mi-a plăcut partea asta, parcă ai sintetizat aici și părerea mea despre acești oameni mai speciali. Special e greu, dureros, crâncen, e o luptă zi de zi cu tine însuți în primul rand...

    RăspundețiȘtergere
  10. Da, e un întreg haos în inima celor sensibili, însă în ciuda tuturor revoltelor față de lume și față de ei înșiși, sfârșesc prin a se întoarce la ceea ce-i definește. Sfârșesc mereu prin luptă, dar între timp, mai scriu și câte-un text din acesta trist. :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Voci rabdatoare

Postări populare de pe acest blog

Notițe needitate

Totul este o eră

De ce nu dormi la ora asta?