Înainte de adio


Noi n-am ars altfel decât asemenea unor chibrituri, inițial fascinați de scânteie și de mirosul catranului, apoi din ce în ce mai slab, supuși îndoielii, până ne-am stins unul de sufletul celuilalt. Așa puțin a durat flacăra și atât de mult scrumul...Sau cel puțin încercarea mea de a-l împrăștia în cele patru zări.
Oh, și totul a început cu trei clape de pian, câte una pentru privirile noastre diferite și o ultimă închinată unui semn de întrebare. Ființa mea întreagă devenise melodie, vibrând în așteptarea unor versuri care s-o desăvârșească.
De cele mai multe ori, eram violoncel-gravă, contemplativă, cu ochii umezi de emoție. Fiecare coardă îmi fusese ruptă, însă eu continuam să învârt arcușul pe speranțele înnoite. Atâta exaltare ascundeam în silueta din lemn de arțar, încât mă întreb cum de tot ceea ce a ajuns la tine a fost dorința de a mă frânge.
Alteori, eram chitara electrică, cea care ne-ar fi însoțit când am fi plecat departe. Am fi fugit temporar, doar pentru a vedea apusul de pe autostradă, pentru a scoate capul pe fereastra trenului la 5 dimineața, doar pentru a râde în hohote cu câțiva bani în buzunare. Am fi trăit propria Nirvana, ca apoi să ne întoarcem între oameni plictisiți, care n-ar fi avut niciodată curajul de a fi liberi.
Te lăsasem să scrii versurile și nici măcar nu trebuia să fii talentat. Viața mă învățase să nu mai aștept poeți, tot ce-mi doream era să mi te dezvălui, cu temeri și aspirații, să compui orice din oglinzile interioare. Rimele tale erau mereu superficiale, însă eu mă străduiam atât de tare să le confer alte sensuri, să le descopăr esența, să-ți scuz stângăciile artistice.
Eu ți-am dăruit tot ceea ce eram și ce-aș fi putut fi. Tu ai venit cu cea mai fadă poezie pe care o auzisem vreodată și atunci am înțeles care era versul tău definitoriu: ''All he wants to do is party with his pretty baby". Dăruirea mea n-ar fi încăput în sintagmele tale înguste. De ce să-mi fi împărțit ființa pustiului?
Îmi voi interpreta operele singură pentru o perioadă. Voi cânta cu ochii închiși, cu pasiune, fără a aștepta recenzii și aplauze.

Inspirația muzicală: Lana Del Rey"Cola"

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Voci rabdatoare

Postări populare de pe acest blog

Notițe needitate

Totul este o eră

De ce nu dormi la ora asta?